Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

5 regler inför morsdag

Mors dag är en (kommersiell) högtid då barn firar sina mödrar. Högtiden är obligatorisk i ett Sverige där alla föräldrar älskar sina barn. Den firas sista söndagen i maj och att avstå firande kan straffas med sociala sanktioner.

1 § Det är inte du själv som avgör om du vill fira mors dag – utan alla andra. Naturligtvis har du en skyldighet att fira mors dag även om din mamma varit hemsk. Det spelar ingen roll vad hon har gjort; om hon missbrukat, slagit dig eller på annat vis skadat dig. Du måste ändå fira. Det är tradition!

2 § Du behöver rättfärdiga ditt val för människor runt om kring dig. Och eftersom din mors förmodade känslor är viktigare än dina, kommer acceptans inte att ges.  Så sluta sjåpa dig, le stort och var lite jävla tacksam över din existens.

3 § Du har rätt att lägga dig i någon annans val i frågan. Till exempel är det en förutsättning för att kunna dela ut sociala sanktioner till de personer som trotsar påbudet och avstår firande.

4 § Du har rätt att skuldbelägga personer som väljer bort firandet. Påminn dem om den absoluta sanningen att ”alla föräldrar älskar sina barn” eller ”du borde vara tacksam för allt din mor gjort för dig”. (Om de protesterar, hänvisa till regel 1 eller 3.)

5 § Använd gärna eventuella befintliga eller kommande barn som argument i stil med: ”när du får barn måste du ju umgås med din mamma, för barnet kommer att behöva sin mormor”. Blod är alltid tjockare än vatten, och ett barn som växer upp utan kontakt med sin mormor eller farmor kommer att skadas för livet. Naturligtvis.

Kommentarer är stängda.