Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Köpvillkor

Allmänt

Grensman & Grensmans AB
Org. nr: 556893-4748

E-post: info (a) grensmans.se
Telefon: 076-900 30 61

Öppettider: mån-fre 09:00-15:00 (lunch 12.00-13.00)

Post- och besöksadress:
Grensman & Grensmans AB
Galtuddsvägen 16
179 62 Stenhamra

Grensman & Grensmans säljer produkter och tjänster med leverans inom Sverige (i första hand).

Beställningar tas emot via www.grensmans.se samt via e-post och telefon. För att du skall känna dig trygg i ditt köp är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice om du har frågor om din beställning.

Efter att ha beställt från www.grensmans.se förbinder du dig att bevaka din e-postadress då all kommunikation rörande din order sker via e-post.

Grensman & Grensmans AB reserverar sig för slutförsäljning, förseningar, tekniska problem, framflyttning av utgivningsdatum och felaktig artikelinformation.  Därtill förbehåller vi oss rätten att stryka en beställning om särskilda skäl föreligger.

Priser och betalning

Vi erbjuder fakturabetalning och i vissa fall, direktbetalning.

För standardiserade produkter (som böcker) skickas våra fakturor tillsammans med din leverans. För tjänster och specialanpassade produkter skickas fakturan vanligen via e-post.

Alla fakturor har en förfallotid på 20 dagar.

Priserna på produkter och tjänster anges i svenska kronor inklusive moms. Momsen är 6% för alla böcker utom för e-böcker och nedladdningsbara ljudböcker som har 25% moms (digitala böcker räknas som en tjänst).

Priset som var aktuellt vid beställningstillfället är det som gäller oavsett om priset går upp eller ned efteråt.

I kassan kan man se det totala priset inklusive moms och eventuell fraktkostnad.

Fraktsätt

Hos Grensman & Grensmans AB arbetar vi med e-enhetsfrakt.  Det innebär att fraktkostnaden är 53 kr, oberoende av hur många böcker du beställer.

Majoriteten av alla ordrar skickas inom två dagar.

De flesta försändelser skickas med PostNord och tar vanligen två till tre vardagar sedan orden skickats.

Försening

Vi gör vårt bästa för att leverera så fort som möjligt men ibland kan tyvärr förseningar uppstå. Vi garanterar därför inte leverans till en viss dag och reserverar oss alltid för förseningar. Om en produkt inte kan levereras i tid skickar vi ett mejl med information till dig.

Ångerrätt och retur

Om du ångrar din beställning är du alltid välkommen att ta kontakt med oss via e-post eller telefon:

E-post: info@grensmans.ses
Tel: 076-900 30 61

Som privatperson har du alltid 14 dagars ångerrätt (räknat från att du mottagit produkten) enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal. Returnerar du en oanvänd vara inom 14 dagar återbetalas hela beloppet. Om produktens kvalitet har påverkats till följd av att du som kund har hanterat den mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dess egenskaper eller funktioner, kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras.

Om du som som privatpersoner vill åberopa din ångerrätt ska du meddela oss detta inom 14 dagar från det att du mottagit produkten. Efter att du utövat din ångerrätt ska du utan dröjsmål och senast inom 14 dagar skicka tillbaka produkten till oss.

Om du har önskat att författaren ska signera boken, räknas detta som en specialanpassning, och du avstår därmed din ångerrätt.

Vi tar inte ut någon returavgift när du returnerar men du betalar själv för frakten tillbaka. Du returnerar till följande adress:

Grensman & Grensmans AB
Galtuddsvägen 16
179 62 Stenhamra

Det är viktigt att du paketerar returen väl och bifogar en kopia på orderbekräftelsen eller annan information där ordernummer och kunduppgifter framgår. Saknas den informationen kan vi inte se att returen kommer från dig.

När vi har mottagit returen krediteras beloppet för den/de varor du har returnerat och vi skickar dig en uppdaterad faktura via e-post. Är ordern betald kontaktar vi dig för återbetalning. Återbetalning sker utan dröjsmål (normalt inom några dagar) från att Grensman & Grensmans AB erhållit produkten i retur.

Ångerrätten gäller inte heller defekta eller felaktiga varor då detta istället är en reklamation.

För ej uthämtade brev eller paket tar vi ut en avgift som för närvarande är på 149 kr för kostnaderna för vår administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Reklamation

Om en vara avviker från vad som följer av avtalet mellan dig och Grensman & Grensmans AB eller på annat sätt inte motsvarar den beskrivning av varan som Grensman & Grensmans AB har givit, kan varan reklameras. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, reklamationsrätten omfattar t ex inte fel orsakade av normalt slitage.

Reklamation till Grensman & Grensmans AB ska göras inom skälig tid efter det att felet upptäckts, dock senast inom tre år. Grensman & Grensmans AB förbehåller sig rätten att i första hand avhjälpa felet, i andra hand omleverans av varan och i sista hand återköp.

Övrigt

Vi följer Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer och svensk lag vid en eventuell tvist. För frågor kring innebörden av ovanstående eller tillvägagångssätt vid ångerrätt, reklamationer, transportskador eller annat, kontakta oss här.

Personuppgifter
Det är viktigt för oss att du som kund känner dig trygg när du handlar hos oss. I vår integritetspolicy kan du läsa om hur vi hanterar och skyddar personuppgifter.