Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Suzann Larsdotter recenserar Peter-Alexander den store

Suzann Larsdotter besökte vårt författarsamtal om normbrytande barnböcker och har utifrån det recenserat boken Peter-Alexander den store. Suzann är socionom och Authorized Sexuality Educator and Sexual Health Promoter (NACS). Hon är även bloggambasadör för Bokmässan 2013. Hon skriver:Suzanne Larsdotter

”I ett inlägg om normkritik i barnböcker från 9 augusti så skrev jag om ett barnboksseminarium, Upproriska böcker – normbryteri i barnboksvärldenHanna-Karin Grensman var den medverkande författaren som deltog utifrån ett lite annat perspektiv än de andra. Om de andra författarna hade en intersektionell ansats i barnböckerna så fokuserade Grensman på barn utsatta för övergrepp. Hon berättade att vuxna häpnade och gav henne beröm för hennes mod att skriva om övergrepp men tyckte att det var långt ifrån självklart att barn skulle få höra en bok om ett övergrepp.

Boken hon skrivit heter Peter-Alexander den store och är utgiven på Argument förlag. Den är ett charmigt porträtt av en liten kille som bor med mamma och pappa, älskar att spela fotboll och har Jens som barnvakt när mamma och pappa skall göra vuxensaker. Jens är mer som en bästis eller som Peter-Alexander den store tänker i smyg, en storebror. De har jättekul tillsammans, spelar fotboll och leker sjörövare men en dag händer något när de skall bada ihop som inte känns bra för Peter-Alexander den store. Han får bryderier för han har tummat på och lovat Jens tystnad. Mamma berättar dock att man alltid får berätta alla hemligheter för en vuxen även om man lovat att inget säga. Det funderar han över och bestämmer sig för att berätta vad som hänt.”

Läs hela hennes text, Peter-Alexander den store, här.

Du kan köpa boken direkt från Grensman Förlag.

Kommentarer är stängda.