Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Karriärrebeller utmanar arbetsmarknaden

PRESSMEDDELANDE | 2014-03-28

Har du följt alla ”regler” för att söka arbete men trots det inte fått ditt drömjobb? Har du slagit knut på dig själv för att passa in på arbetsmarknaden? Kanske har du köpt myten om att du inte kan förvänta dig att trivas på arbetet? Boken Karriärrebell hjälper dig att ta tillbaka makten, över din karriär och ditt liv i stort.

Det finns massor av floskler kring vad du förväntas göra för att få ett jobb du vill ha. De flesta av dem stämmer inte. Att få ett arbete handlar inte om att bli vald till vilket pris som helst, det handlar om att du själv väljer; om att identifiera dina  drömmar och mål och matcha dessa mot rätt arbetsgivare.

– Det finns många fantastiska arbetsplatser och alla människor har egenskaper och kompetenser som gör att de, när de hittar rätt, kan vara fantastiska. Om du vantrivs på ditt arbete idag är det inte dig det är fel på, det är ditt sammanhang menar Hanna-Karin Grensman, som skrivit boken tillsammans med Eleonor Sjunnevik.

Karriärrebell vänder sig både till människor som vill vidare i karriären och till de som vill komma ut på arbetsmarknaden. Boken visar hur du lyfter fram dina styrkor och kommunicerar ditt varumärke, utan att kompromissa med vem du är. Genom konkreta övningar och exempel lär du dig att identifiera dina drömmar och mål och hur du kan arbeta för att uppnå dem. Du granskar dina värderingar på djupet och bygger upp din självkänsla. Du lär dig att bygga ett cv som får dig att framstå som precis så fantastisk som du är, får veta hur du kontaktar arbetsgivare som intresserar dig och att använda kroppsspråket till din fördel, till exempel under en intervju.

– Genom att våga välja, ta plats och sluta passa in skapar du en trigger hos arbetsgivaren, som känner sig uppmärksammad. Och du kan få ditt drömjobb utan att ge avkall på dig själv.” säger Eleonor Sjunnevik i en intervju i senaste numret av tidningen Amelia.

Ytterligare information

Boken Karriärrebell finns nu att förhandsboka på www.karriärrebell.se

Marie Larsson, verksamhetsansvarig Grensman Förlag, 08-555 362 26, marie.larsson (a) grensmanforlag.se
Anna af Rolén, marknadsansvarig , 08-555 362 20, anna.af.rolen (a) grensmans.se

Mer information och pressbilder finns på www.karriarrebell.se

Kommentarer är stängda.