Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Föreläsning om sexualitet på Kärleksakuten

Sexualiteten består av en biologisk komponent (sexualdriften) och en social – det vill säga hur sexualiteten tar sig uttryck i olika samhällen och sammanhang, något som Hanna-Karin Grensman regelbundet föreläser om inom ramen för föreläsningen På Ikea har kvinnor aldrig mens. 

I början av veckan hade Hanna-Karin förmånen att för andra gången hålla föreläsningen om sexualitet och konstruktion inför engagerade läkarstudenter via Kärleksakuten. Fokus var på den sociala delen av sexualiteten och om hur det språk vi använder och de städer vi bygger påverkar hur vi ser på kön och sexualitet. Vem som får och vill göra vad, när och var.

Kärleksakuten – nätverk för läkarstudenter med sexintresse

Kärleksakuten är en del i ett större internationellt nätverk av och för läkarstudenter som tillsammans arbetar för att få ut mesta möjliga av sin utbildning. Undergruppen Kärleksakuten arbetar med att själva komplettera sin utbildning med kompetens inom sexualitet och ser det som sin uppgift att upplysa och samtala med ungdomar om sex- och samlevnadsfrågor. Deltagare vid Kärleksakutens nationella utbildningsvecka blir diplomerade sexualupplysare och de får träffa några av Sveriges främsta experter inom sexualitet, normer och liknande. Du kan läsa mer om Kärleksakuten och dess verksamhet här.

Litteraturlista

För dig som är intresserad av området finns nedan en litteraturlista med förslag på spännande läsning att ladda ned: 

litteraturlista_-_karleksakuten

Kommentarer är stängda.