Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Texter och textproduktion

Alla sorters text, anpassade efter syfte, målgrupp och kommunikationskanal

Du vet vad du vill säga, och du vill att ditt budskap ska nå ut och skapa avsedd effekt hos mottagaren. Men kanske är du osäker på hur?

Jag, å andra sidan, kan formulera, paketera och sprida ditt budskap. Tillsammans kan vi skapa storverk!

När jag var fyra-fem lärde jag mig läsa och skriva och sedan slutade jag aldrig. I dag är jag formellt skolad i konsten och har också hunnit skaffa mig många års erfarenhet. Jag skriver alla sorters texter, för alla sorters kanaler, för alla sorters målgrupper. Jag skriver också ledartexter och krönikor och njuter lite extra av att göra lektörsläsningar för aspirerande författare.


Köp min tid

Utgångspunkten är vad du behöver, varför du behöver det och vad du vill uppnå. Du berättar och jag lyssnar och ställer frågor. Om du inte vet säkert vad du vill, så vet jag vilka frågor jag ska ställa för att vi ska komma fram till det. När jag förstått dig så föreslår jag en lösning, speciellt anpassad till dig och ditt företag.

Svårare än så är det inte. 

Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattor forelasare kop min tid

För redaktören: Journalistik

Jag skapar journalistiska texter för alla kanaler så som print, webb, radio och TV. Jag arbetar främst med undersökande journalistisk, reportage och opinionsjournalistik.

Läs mer här.

 


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare brukstexter

För organisationen: Brukstexter

Brukstexter är det knastertorra begreppet för all text som inte är skönlitteratur. Texter som vi använder praktiskt i det dagliga livet, som formulär, skolböcker och bruksanvisningar.

En brukstext är effektiv, konsekvent och korrekt. Den följer mallar och konventioner. Den är  opersonlig och därmed (förment) objektiv.

Att experimentera och ta sig konstnärliga friheter när man skriver brukstexter är strängt förbjudet (om man inte verkligen, verkligen vill göra det).

Läs mer om brukstexter. 


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare språk och text granskning

För organisationen: Språk- och textgranskning

Det skrivna ordets uppgift är att överföra budskap mellan sändare och mottagare. Men inte sällan uppstår det glapp mellan skribentens intention med texten och läsarens tolkning av densamma. Höj nivån på dina texter för att säkerställ att du blir förstådd och når dina kommunikativa mål.

Jag genomför textgranskningar, redaktörs- och lektörstjänster samt klarspråk och myndighetskommunikation.

Läs mer om mina tjänster inom språk- och textgranskning.


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare lektörstjänst

För dig som skriver: Lektörstjänst

Samlar du också bokidéer i byrålådan? Skicka dem till mig istället! Få värdefulla råd kring hur du går vidare med ditt bokprojekt av en erfaren lektör och förverkliga din bokdröm. Ett par objektiva ögon är alltid värdefulla under skrivprocessen. För dig som skriver med sikte på utgivning erbjuder jag lektörstjänst. Jag läser din text och ger dig feedback på hur du kan förbättra och gå vidare med den. Du får ett skriftligt utlåtande där du ges ett utförligt omdöme om manuskriptets form och innehåll.

Läs mer om min lektörstjänst.