Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Möt kärlekens julle i ny bok från Grensman Förlag

PRESSMEDDELANDE

Holmfridur Hardardottirs jullar har blivit allt från kramdjur till föremål för forskningsprojekt. Nu kommer den första boken om jullarnas äventyr, utgiven på Grensman Förlag.  

Boken är Hardardottirs debut, men jullarna har funnits med henne länge: ”Ett gäng figurer kom till mig. De hoppade fram bakom gardiner och möbler” Så beskriver författaren det första mötet med de isländska figurerna som utöver att vara lekfulla personligheter också har ett djupare syfte: ”Ibland behöver man som både barn och vuxen något att förlita sig på och hämta kraft ifrån. Min önskan och förhoppning är att jullarna ska vara just det. ” säger Hardardottir.

Var är Kaninis? träffar vi Tova, som just flyttat till en ny lägenhet med sin familj. Tova gillar inte sitt nya hus, det enda hon egentligen tycker om är den roliga tapeten i sovrummet. När Tova glömmer sin älskade Kaninis på bussen blir hon förtvivlad: Hur ska Kaninis hitta hem igen? Och vem är det som fnittrar bakom tapeteten i hennes rum?

Förläggare på Grensman Förlag, Marie Larsson, blev nyfiken på jullarna direkt: ”Jag kände  omedelbart att det fanns något där. Konceptet är helt unikt och lämpar sig väldigt bra för en barnbok. ”

Var är Kaninis? vänder sig till barn i åldrarna 3-6 år, men jullarna finns till för alla åldrar: ”Boken skildrar känslor och tankar som både barn och vuxna kan känna igen sig i. En av jullarnas största styrkor, enligt mig, är hur de genom att representera olika känslor kan underlätta kommunikation kring dessa – och det gäller både barn och vuxna, avslutar Larsson.

Var är Kaninis? finns i handeln från och med denna vecka och kan också köpas direkt från Grensman Förlag. Holmfridur Hardardottir medverkar på flera mässor under våren, med start på Barnmässan i Karlstad nu i helgen, där hon bland annat läser högt ur boken.

För mer information, besök www.grensmanforlag.se eller kontakta Grensman Förlag, 08-555 362 00info@grensmanforlag.se

Kommentarer är stängda.