Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Boka föreläsningar

Föreläsningar (och kurser) med fokus på digitalisering, kommunikation och ledarskap.

Jag är utbildare av födsel och ohejdad vana. Jag älskar att göra det och har gjort det hela mitt yrkesliv. Jag tar fram allt från koncept, till innehåll till genomförande. Jag har en förkärlek för yrkeshögskolan och får jag välja så lägger jag alltid med praktiska moment, så att deltagarna inte bara får en trevlig upplevelse utan också lär sig saker i praktiken.

Jag tar gärna fram nya utbildningar, konstruerar workshops eller bidrar till en befintlig utbildning – digital eller fysisk närvaro efter behov.


Köp föreläsning, kurs eller workshop (eller något helt annat).

Utgångspunkten är vad du behöver, varför du behöver det och vad du vill uppnå. Du berättar och jag lyssnar och ställer frågor. Om du inte vet säkert vad du vill, så vet jag vilka frågor jag ska ställa för att vi ska komma fram till det. När jag förstått dig så föreslår jag en lösning, speciellt anpassad till dig och ditt företag.

Svårare än så är det inte. 

Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattor forelasare kop min tid


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare. Föreläsningar och kurser content marketingFöreläsning: Content Marketing – öka din försäljning med kraftfullt digitalt innehåll

Att skapa innehåll för att engagera och entusiasmera rätt målgrupp är en utmaning för alla marknadsförare och kommunikatörer i dagens sociala mediebrus. Content Marketing visar hur du i praktiken arbetar med innehållsmarknadsföring på bästa sätt.

Utifrån moderna marknadsföringsmodeller tittar vi på hur man skapar försäljning och optimerar effekten av sin marknadskommunikation med hjälp av digitala plattformar som webbsidor, e-butiker och social media. Vi kopplar det också till den alltid lika viktiga affärsnyttan – för att säkerställa att våra satsningar har potential att skapa lönsamhet.

Läs mer om kompetensutveckling inom Content Marketing.


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare. Föreläsningar och kurser E-handel i praktiken Ökad försäljningFöreläsning: E-handel i praktiken – öka din försäljning med kraften i digital teknik

”Jag hade förmånen att få delta på workshopen ’Öka din försäljning med kraften i digital teknik’ och kan varmt rekommendera den! Hanna-Karin är en vass, inspirerande och stundtals provocerande föreläsare, det är med ’ord och inga visor’ hon delar med sig av sin kunskap! Jag hoppas på fler tillfällen och ser fram emot att köpa boken när den släpps.” Ellinor N.

De senaste åren har kundernas konsumtionsmönster förändrats radikalt. Kunderna har blivit mer selektiva och gör i hög grad ett aktivt val när det kommer till att interagera med olika varumärken. Detta kräver i sin tur att företagen arbetar fram nya strategier för att möta kundernas krav.

Utifrån moderna marknadsföringsmodeller tittar vi på hur man skapar försäljning och optimerar effekten av sin marknadskommunikation med hjälp av digitala plattformar som webbsidor, e-butiker och social media.Vi kopplar det också till den alltid lika viktiga affärsnyttan – för att säkerställa att våra satsningar har potential att skapa lönsamhet.

Läs mer om kompetensutveckling inom E-handel.


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare Digitalisera din fysiska butikFöreläsning: Digitalisera din fysiska butik

De senaste åren har kundernas konsumtionsmönster förändrats radikalt. Genom att koppla den fysiska butiken till digitala verktyg och strategier kan vi möta kundernas köpmönster och erbjuda en bättre kundupplevelse.

Vi tittar på teknik som kan användas i butikerna och tekniken kan stödja övriga verksamheten, marknadsföringen och inte minst, hur den kan ligga till grund för en mer effektiv affärsmodell. Vi kopplar det också till den alltid lika viktiga affärsnyttan – för att säkerställa att våra satsningar har potential att skapa lönsamhet.

Läs mer om kompetensutveckling för en digitaliserad detaljhandeln.


Föreläsning: Karriärrebell

Karriärrebell är ett koncept för att komma ut på arbetsmarknaden, likväl som att komma vidare i karriären. Den vänder sig till grupper så som studenter på universitet, yrkeshögskola och gymnasium. Men också till yrkesverksamma som helt enkelt inte är lyckliga på sin nuvarande arbetsplats eller den som befinner sig i arbetsmarknadsåtgärder.

Under seminariet berättar Hanna-Karin Grensman och Eleonor Sjunnevik om sina personliga resor och delar med sig av sina erfarenheter från arbetslivet. Att söka arbete handlar inte om vem du bör vara för att passa in, det handlar om hur du ska komma till din rätt, på dina egna villkor. Genom konkreta exempel visar de hur du kan ta kontroll över jobbsökarprocessen, hur du bygger ett cv som ger dig en intervju och hur du bäst hanterar intervjusituationen och får just ditt drömjobb.

Läs mer om Karriärrebell.


Föreläsning: På Ikea har kvinnor aldrig mens – så påverkar språket och den fysiska miljön din sexualitet

De senaste hundra åren har mänskligheten varit helt besatta av könet. Vi har skaffat oss djupare och djupare kunskaper, men har inte kommit en millimeter närmare att frigöra oss från begär och från lust. Vi gillar helt enkelt sex. Vi gillar att ha det och vi gillar att tala om det.

Men varför har vi sex som vi har sex? Och hur kommer det sig att vissa verkar ha sex på ganska liknande vis, medan andra har sex på väldigt olika vis? Och varför har man sex på olika vis i porrfilmerna och hemma i sovrummet? Varför gillar svenskar inte att ha sex på samma sätt som mikronesierna gör? Och varför blir inte jag upphetsad av samma saker som min farmors mormors mor blev?

I den här föreläsningen tittar vi närmare på hur två olika sociala faktorer – språket och den fysiska miljön – påverkar vår sexualitet.

Läs mer om föreläsningen här.


Föreläsning: Så undviker du våldtäkt i sommar – om språkets makt och andra försvarsmekanismer

Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsningar och kurser sprakets makt och försvarsmekanismer
När vi tänker på våldtäkter, tänker vi oss ofta en kvinna i kort kjol som blir överfallen av en man i en mörk park. Vi vill tänka på dem så, eftersom vi då bara behöver undvika korta kjolar och parker för att inte behöva riskera att råka illa ut. Tyvärr är verkligheten inte alls så enkel.
Under den här föreläsningen tittar vi närmare på de osynliggjorda våldtäkterna, de som sker mellan vänner, inom familjen eller där män är offer och kvinnor förövare. Vi motbevisa olika våldtäktsmyter med aktuell forskning och du kommer inte bara att få möta dina egna fördomar, utan också hur du kan motarbeta dem.  Vi talar också om hur du kan hjälpa och tala med barn och unga om sexuella övergrepp. Lärorikt, smärtsamt, utvecklande och spännande!

Läs mer om föreläsningen här.


Hanna-Karin Grensman Grensman & Grensmans AB skribent debattör föreläsare från ordspråk till klarspråkFöreläsning: Från ospråk till klarspråk – klarspråksarbete för offentlig verksamhet, och alla andra.

Sveriges myndigheter ska enligt lag skriva ”vårdat, enkelt och begripligt”. Syftet är att information ska vara tillgänglig för så många av samhällets medborgare som möjligt och kallas för Klarspråk. Men det inte bara myndigheter som kan ha nytta av att förstå och kunna använda principerna för klarspråksarbete – utan alla verksamma skribenter vinner på att kunna en smula om Klarspråk.

Under föreläsningen så går vi igen om de olika principerna, hur man kan bedriva klarspråksarbete i praktiken samt vilka verktyg som finns som stöd.

Läs mer om föreläsningen här.